Lesar: Gdje je jedanaest najavljivanih elektrana?

NEZAVISNI saborski zastupnik Dragutin Lesar osvrnuo se na svom službenom blogu na nedavne izjave premijera Ive Sanadera, kojima je potvrdio uskrsnuće, ili bar ponovno razmatranje projekata "Družba Adria" i operacije "nuklearka".

Lesar pokušava dati odgovor na pitanje zašto je Hrvatska u energetskoj krizi, te zašto uvozimo toliku količinu nafte, plina i struje.

Tako donosi i plan Hrvatske elektroprivrede, prema kojem je u razdoblju između 2004. i 2008. godine trebalo početi ili izvršiti pripreme za gradnju jedanaest elektrana.

No, od svih, u izgradnju je dospjela samo jedna, "Lešće" od 40 MW, donosi bivši HNS-ovac, a zanima ga i što se dogodilo s ostalih, najavljivanih deset elektrana.

Sanader sada "oduševljava" naciju, spašavajući je od HEP-a

Govori i o Sanaderovom planu, koji si krajem prošle godine nije mogao dopustiti traženo povećanje cijene struje od strane HEP-a za 20 posto.

No, to sad bez problema čini, svaljujući krivicu na "nerazumnog" Mravka, koji je na čelu HEP-a, i koji je zatražio povećanje cijene struje za preko 50 posto, dok Sanader pristaje na ono, "tek" 20 postotno.

Lesar se osvrnuo i na cijenu struje koju uvozimo, koja je dosta veća od one prosječne.

I tako je Sanader sada ponovno stavio na repertoar "Družbu Adriju" i nuklearku, dok će ljudi pritom zaboraviti na onih planiranih jedanaest elektrana, zaključuje na kraju svog službenog bloga ovaj neovisni međimurski saborski zastupnik.

A.P.
Foto: Index

Pročitajte više