Lesar putem bloga poručuje: Spriječite svoj sukob interesa

DRAGUTIN LESAR, HNS-ov zastupnik, objavio je na svom blogu otvoreno pismo naslova "Spriječite svoj sukob interesa" u kojem  Zlatu Đurđević, Zorislava Antuna Petroviću te Dešu Mlikotin Tomić podsjeća na njihove obaveze.

Njih, koji su članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz reda zastupnika, upozorava na odgovornost koju imaju za postupanje s imovinskim karticama i ostalim materijalima koji su pristigli u Povjerenstvo, kao i za svaku moguću manipulaciju ili zlouporabu koja bi se mogla dogoditi.

U pismu od njih traži da u prostorijama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa konstatiraju činjenično stanje, te da popišu pristiglu dokumentaciju, zapečate je i osiguraju, sve to u roku od 24 sata.

Također ih podsjeća da njihov mandat još traje, jer  Povjerenstvo ne djeluje već preko pola godine,  unatoč činjenici da je saborski Odbor za izbor i imenovanja zatražio od stranaka da predlože svoje kandidate.

Ističe da oni nisu krivi što Hrvatski sabor nije imenovao članove Povjerenstva iz reda zastupnika, ali su odgovorni za postupanje s pristiglom dokumentacijom, te da, ako će postupati protivno njegovim savjetima, biti u sukobu interesa

Prema zakonskoj obvezi, napominje Lesar, većina je državnih dužnosnika trebala predati imovinske kartice na kraju prošlog, te na početku ovog mandata, dok je on svoju objavio i na - svom blogu i web stranicama.

A.P.
Foto: K.H.

Pročitajte više