Letak mržnje među SDP-ovcima: "Ta Hercegovčina ne smije postati predsjednik države"

U anonimnom letku koji se pojavio među SDP-ovcima, a koji je zbog govora mržnje kojim vrvi ostavio šokiranim mnoge njegove članove, traži se da se svim mogućim sredstvima napadnu predsjednički kandidat Milan Bandić i kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog ogranka SDP-a Željka Antunović. Dapače, preporučuje se, neka se pri tom pusti mašti na volju. A sve to jer, kako piše, dvojac pokušava svrgnuti regularno članstvo stranke.

U letku koji vrvi govorom mržnje, članove SDP-a se poziva da kroz 10 točaka spriječe dvojac da ostvare svoje ciljeve. Treba ih, napominje se, prijavljivati DORH-u i USKOK-u, Bandiću vaditi afere, napadati njegove suradnike Ljuštinu, Ljubičića i Kalinića, nahuškati medije protiv njih i naručiti pitanja od novinara "s kojima su dobri" na presicama, organizirati navijače na sportskim događanjima da skandiraju protiv Bandića, minirati izborne skupove, ratovati preko internetskih foruma, biti u paktu s HDZ-om jer je Hebrang bolja opcija u drugom krugu za Josipovića te širiti tračeve protiv njih jer se "tračevi šire poput požara".

"Bandić je klerikalac i nacionalist, a ne SDP-ovac"

A osnovni je cilj, kaže anonimni autor ili više njih, ne dopustiti da im "ta Hercegovčina postane predsjednik države", nazivajući Bandića klerikalcem i nacionalistom, a ne SDP-ovcem.

Željka Antunović potvrdila je za Index da je "nažalost vidjela letak". "Nemam komentar na tekst, ali imam poruku. Usprkos svemu mislim da ću pobijediti u SDP-u jer sam časna žena i vjerujem u časne SDP-ovce i časni SDP", kazala je Antunović. I tajnik SDP-a Igor Dragovan je vidio letak. "To je uradak obavještajnog podzemlja protiv Ive Josipovića i SDP-a", kazao je Dragovan.

Pročitajte više