Liječnici diljem svijeta: Ostali smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas

Facebook: Lucija Koprivica Fragić

KAKO se sve značajnije širi pandemija koronavirusa, svjetski stručnjaci upozoravaju na to da su za suzbijanje koronavirusa bitne dvije stvari: da građani što manje izlaze iz kuća i izlažu se zarazi te da se provodi što više testiranja.

Nažalost, Italiju je snašao grozan scenarij. Bolnice su pretrpane, nedostaje zaštitne odjeće i respiratora. Obolijevaju zdravstveni djelatnici. Samo u zadnja 24 sata u toj je zemlji zbog zaraze Covidom-19 umrlo 627 osoba, a dodatno se zarazilo više od 5000.

"Ostajemo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas"

Da se ova priča ne bi ponovila u drugim zemljama, zdravstveni stručnjaci mole građane da ostanu što je više moguće u svojim domovima. Naravno, neka zanimanja su na prvoj liniji obrane i nemaju taj luksuz ostajanja kod kuće. Liječnici, medicinske sestre, njegovatelji, čistačice u bolnicama, ljekarnici, prodavačice u trgovinama, policija – svi se oni izlažu koronavirusu na dnevnoj bazi jer bi se bez njihovog truda urušio cijeli sustav, a time i borba protiv pandemije koronavirusa.

Stoga su medicinski djelatnici diljem svijeta, uključujući i u Hrvatskoj, uputili apel "Ostali smo na poslu zbog vas, vi ostanite kod kuće za nas".

Ovdje je niz fotografija iz njihove kampanje:

Pročitajte više