Liječnici sutra odlučuju hoće li Račana pustiti kući

NAKON što je proteklog vikenda predsjednik SDP-a hospitaliziran na zagrebačkom Rebru gdje mu je izvršeno ciljano zračenje tumora ili "gama-knife" zbog metastaza u glavi, te dan kasnije operirano rame, Ivica Račan sutra bi mogao biti optušten kući.

Naime, iz stranke je prije tjedan dana priopćeno kako se očekuje da će Račan u bolnici biti tjedan dana, te da bi tada trebao biti otpušten na kućno liječenje. No, konačna odluka bit će poznata tek nakon kontrole u ponedjeljak.

"Odluka o otpustu bit će donesena u ponedjeljak nakon kontrole" - rekla je za Index Gordana Grbić dodajući kako sve ide prema planu.

Podsjetimo, šef socijaldemokrata se nakon dviju operacija tumora u Münchenu, u Zagreb vratio 10. ožujka. Propisana mu je terapija, te da se od tada nalazio na kućnom liječenju. U

Operativnim zahvatom u münchenskoj bolnici Račanu  je uklonjen lijevi bubreg, ureter i limfni čvorovi, dok se za tumor u ramenu ustanovilo da su metastaze karcinoma uretera, a ne atipični tumor ramena, kao što su govorile prve dijagnoze. Drugom operacijom, također obavljenoj u Münchenu, odstranjena mu je metastaza tumora iz mišića desnog ramena.

A.H.
Foto: AFP

Pročitajte više