Odvjetnik Suić: Sanaderu je promijenjena terapija jer i dalje ima problema s tlakom

BIVŠI šef HDZ-a i bivši premijer Ivo Sanader, stabilna je zdravlja i za sada mu nije potrebna nikakva operacija, javili su danas kasno popodne iz Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb. Podsjetimo kako je već ranije potvrđeno kako je Sanaderov zdravstveni karton pokazao "određene promjene na krvnim žilama", no one nisu bile takve da bio potreban bilo kakav zahvat".

Medicinska sestra se iznenadila koliki mu je tlak

Iako za sada nema nikakve potvrde, Sanader bi se vrlo skoro mogao vratiti u zatvorsku ćeliju u Remetinac i to možda već sutra.

"Bio sam jutros kod Sanadera, on i dalje ima iste zdravstvene probleme kao i probleme s visokim tlakom. Upravo kada sam bio kod njega, medicinska sestra mjerila mu je tlak te je baš komentirala kako on i dalje ima visok tlak što ne bi smio s obzirom da prima terapiju", rekao je odvjetnik Ive Sanadera Goran Suić dodajući da je Sanaderu promijenjena terapija. Kako je rekao za sada nije upoznat s nalazima koji bi navodi da je Sanaderovo stanje stabilno kao i da nije potreban kirurški zahvat. 

Sutra dodatne pretrage

Odvjetnik Suić kaže kako je Sanader jutros imao tlak 160/90 što je izuzetno visoko s obzirom da prima lijekove.

"Sutra bi Sanader treba obaviti dodatne pretrage a tada će se vjerujem donijeti odluka o njegovu zdravlju odnosno eventualnom daljnjem liječenju", rekao je Suić za Index.

Podsjetimo kako se Sanader još od petka popodne nalazi na koronografiji na Rebru i čuvaju ga pravosudni policajci. Isto tako, doznajemo kako bi Sanader mogao podići privatne tužbe a vezano za napise o njegovu zdravlju odnosno one napise koji dovode u pitanje istintost i njegove dijagnoze kao i izbjegavanje glavne rasprave.

Navodno je Sanader bio ljut zbog napisa o njegovom odlasku u bolnicu jer kako kaže, on sam nije inzistirao na početku suđenja već je tu odluku prepustio sudskom vještaku.

Potreban nadzor


"Ivo Sanader kontinuirano ima srčane aritmije", potvrdio je jučer kardiolog bivšeg premijera dr. Davor Miličić, koji ga je jučer pregledao na Rebru, a Miličić je pojasnio da su napravili nalaze holtera, odnosno srčani ritam, nakon čega su mi pripisali nove lijekove, antiritmike.

"Pacijentu je potreban liječnički nadzor prvih nekoliko dana, jer u novoj terapiji može doći do komplikacija", pojasnili su iz liječničkog tima bivšeg premijera.

Suđenje počinje 3. studenog

Podsjetimo kako je u petak zbog Sanaderovih zdravstvenih problema sudska rasprava odgođena, a suđenje za ratno profiterstvo trebalo bi početi  3. studenog. Sanader će se suočiti s optužbama da je još 1995. godine od Hypo banke primio proviziju od 3,6 milijuna kuna. Riječ je o prvom poslu kojeg je Hypo banka imala u Hrvatskoj, odnosno o kreditu hrvatskoj Vladi od 22 milijuna tadašnjih njemačkih maraka za opremanje oko 20-tak veleposlanstava Hrvatske.  većinom u Europi.

Tereti ga se za primanje mita i ratno profiterstvo, a maksimalna kazna je 10 godina.

Pročitajte više