Liječnik Bijele kuće: Trump je negativan na koronu i ne može nikoga zaraziti

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump negativan je na covid-19 nekoliko dana zaredom i ne može prenijeti zarazu na druge, rekao je liječnik Bijele kuće, dok Trump nastavlja predizbornu kampanju kupom na Floridi, prvim nakon što je objavljeno da je zaražen koronavirusom.

>> Trump pred tisućama pristaša na Floridi: Kažu da sam imun, osjećam se moćno

Negativan nalaz Trumpova testa na covid-19 prvi je nalaz koji je objavila Bijela kuća otkako je 2. listopada objavljeno da je američki predsjednik zaražen koronavirusom. Dr. Sean Conley napisao je u izvješću da test i drugi klinički i laboratorijski nalazi "pokazuju da ne postoji vidljiva replikacija virusa".

I Bidenov test na covid-19 bio je negativan, priopćeno je iz njegova stožera. Otkako je Trump objavio da je zaražen koronavirusom, bivši američki predsjednik nekoliko se puta testirao i bio negativan na koronavirus.

Trump pokušava promijeniti dinamiku predizborne utrke, za koju ankete provedene na nacionalnoj razini te u nekoliko država pokazuju da je gubi u odnosu na Bidena, koji bolje stoji u Wisconsinu i Pennsylvaniji, dvjema državama koje su Trumpu donijele pobjedu na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Američki predsjednik mjesecima nastoji skrenuti pozornost javnosti s virusa i njegova suočavanja s pandemije koronavirusa kojim se u SAD-u zarazilo više od 7,8 milijuna ljudi, dok ih je više od 214 tisuća preminulo, a milijuni ostali bez posla.

Pročitajte više