Liječnik koji je skrivio smrt Michaela Jacksona može nastaviti s praksom

CONRAD Murray, kalifornijski liječnik koji je, prema navodima optužnice, prije godinu dana skrivio smrt pop zvijezde Michaela Jacksona, može nastaviti sa svojom liječničkom praksom dok čeka suđenje.

Prema upravo objavljenoj odluci suda u Los Angelesu, nema osnova za zabranu medicinske prakse dr. Murrayu sve dok mu se ne dokaže krivnja u ovom postupku te da sud nema ovlasti za zabranu takve  vrste. Iako je kalifornijski tužitelj zatražio od suda da Murrayju zabrani daljnji rad s pacijentima do donošenja presude, njegov odvjetnik je od suda zatražio suprotno, tvrdeći da njegov klijent mora nastaviti s radom kako bi financirao vlastitu obranu.

Prvo ročište u sudskom postupku protiv Murraya zakazano je za 23. kolovoza. On pak negira svoju odgovornost za smrt pop zvijezde, koja je umrla od prevelike količine anestetika i lijekova za spavanje. Optužnica navodi da mu je Murray ubrizgao smrtonosnu dozu lijeka Propofol i mješavinu još nekih lijekova, koji su doveli do smrti 25. lipnja prošle godine. Ukoliko mu se dokaže krivnja, Murray može biti osuđen na maksimalno četiri godine zatvora.

Pročitajte više