"Ljutiti" Friščić ipak bi radije fotelju nego ZERP

LJUTITI predsjednik HSS-a Josip Friščić izašao je pred novinare nakon višesatnih konzultacija s članovima stranke i kazao kako HSS neće glasati za ukidanje ZERP-a, no razgovarat će se o načinima primjene istoga.

A s obzirom da je Friščić ipak pristao na razgovor o načinima primjene ZERP-a, čini se kako se ZERP kao takav zapravo i neće primjenjivati, već da će se u razgovoru sa Slovencima, Talijanima i EU doći do nekakvog zajedničkog rješenja koje će se Hrvatima predstaviti kao ZERP, ali modificirani ZERP.

Friščić nije želio dati odgovor na pitanje hoće li HSS ostati u Vladi ili ne. Na konstataciju novinarke, "Znači neće biti ukidanja ZERP-a, a nećete ni izaći iz Vlade?", Friščić je kazao: "To ste vi rekli."

"Ova poruka koju je Hrvatska primila je ucjena od strane njenih susjeda. Tu se pod zajedničkim nazivnikom krije metoda i način realizacije svih ideja Slovenije, vezanih za Bijelu knjigu, a stav HSS-a je: Mi dići ruku za ukidanje ZERP-a nećemo, a o načinu primjene možemo razgovarati. Koalicija nije ugrožena." - rekao je kratko Friščić.

Dodao je kako će se razgovarati o modelima ZERP-a, ali da će o tome razgovarati cijela politička scena u Hrvatskoj kako bi se našlo rješenje.

Na pitanje što misli o referendumu, Friščić kaže: "Ja sam svoje o referendumu rekao".

HSS je za referendum, a premijer Sanader danas je to nazvao "elegantnim izvlačenjem".

> HDZ odustao od ZERP-a, Friščić pobjegao kroz stražnja vrata

> Friščić prije sastanka stranke: Hrvatsku se ucjenjuje, od ZERP-a ne odustajemo

> Sanader bez odgovora na pitanja

A.B.
Foto: K.H.

Pročitajte više