Lovci u Crikvenici upucali divlju svinju u dvorištu dječjeg vrtića

Foto: Google maps/123rf

NEVJEROJATNI prizori iznenadili su jutros građane Crikvenice kada se u dvorištu dječjeg vrtića Radost, udaljenog svega dvadesetak metara od mora pojavila divlja svinja, potvrdila je za Index glasnogovornica Policijske uprave primorsko - goranske Svemirka Miočić.

"Danas oko 9 sati nakon zaprimljene dojave o ulasku divlje svinje u dvorište dječjeg vrtića u Crikvenici, policijski službenici Policijske postaje Crikvenica su promptno reagirali i izašli na mjesto događaja zajedno s predstavnicima nadležnog lovačkog društva. Dječji vrtić i prostor oko njega, kao i prilazne ceste, u potpunosti su osigurani, a djeca i osoblje dječjeg vrtića su bili smješteni na sigurno. Divlju svinju koja je bila ozlijeđena lovac je usmrtio samilosnim hicem te su je nakon toga članovi lovačkog društva i zbrinuli.", kazala je glasnogovornica.

Prema riječima građana, ovo nije prvi put da divlja svinje lutaju gradom. Odmah po dojavi reagirali su crikvenički lovci koji su usmrtili životinju.

Divlja svinja plivala prema otoku Krku

Kao što smo već napisali, susreti divljih svinja i ljudi na području Crikvenice nisu rijetkost. Tako je prije nekoliko dana proslavljeni vaterpolist i olimpijac Karlo Stipanić na putu svojim brodom iz Crikvenice prema Šilu na otoku Krku ugledao divlju svinju kako pliva prema Šilu na otoku Krku.

 

Pročitajte više