M. Matulović-Dropulić nositeljica HDZ-ove liste za Zagreb

MARINA Matulović Dropulić bit će nositeljica HDZ-ove liste za Grad Zagreb, jednoglasno su odlučili članovi zagrebačkog HDZ-a na večerašnjoj sjednici kojoj su, među ostalim, bili nazočni i predsjednik stranke Ivo Sanader i član Predsjedništva Vladimir Šeks.

Predsjednik HDZ-a Sanader, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio je da je Marina Matulović Dropulić i najizglednija kandidatkinja za gradonačelnicu, naglasivši da najprije treba ostvariti izbornu pobjedu.

Njezini rezultati kao bivše zagrebačke gradonačelnice u usporedbi s gradonačelnicima Milanom Bandiće i Vlastom Pavić su nemjerljivi, ocijenio je Sanader.

Nositeljica HDZ-ove liste, aktualna ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić kazala je na konferenciji za novinare da se odlučila prihvatiti čelno mjesto na listi jer aktualna gradska vlast u proteklom mandatu nije ništa učinila u Gradu Zagrebu. Zagreb opet mora postati glavni grad Hrvatske, na samo formalno, rekla.

Na HDZ-ovoj listi ima ljudi koji mogu, znaju i hoće pomoći u rješavanju problema građana Zagreba, ustvrdila Dropulić i izrazila uvjerenost da će lista HDZ-a stoga i dobiti povjerenje građana na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednica zagrebačkog HDZ-a Jadranka Kosor izvijestila je da se na HDZ-ovoj listi za Grad Zagreb na drugom mjestu nalazi Andrija Hebrang, na trećem Mario Zubović, a na četvrtom bivši hrvatski nogometni reprezentativac Davor Šuker. Koalicijskim partnerima HSLS-u pripalo je peto mjesto, DC-u šesto, a Hrvatskim demokratima 11. mjesto.

Također je rekla da će direktor HDZ-ove izborne kampanje u Zagrebu biti Mario Zubović.

Zubović je izrazio zadovoljstvo što se Marina Matulović Dropulić prihvatila teške i odgovorne dužnosti, a Davor Šuker potvrdio je spremnost pomoći svojim ugledom HDZ-ovoj listi na predstojećim lokalnim izborima.

Pročitajte više