MAESTRO VLADIMIR KRPAN NA KONCERTU U MADRIDU PREDSTAVIO HRVATSKE SKLADATELJE

U Kulturnom centru Conde Duque u Madridu održan je koncert uglednog hrvatskog pijanista Vladimira Krpana, koji je španjolskoj publici predstavio djela hrvatskih skladatelja Luke Sorkočevića, Ivana Mane Jarnovića, Josipa Raffaellija, Bogoslava Šuleka, Ferde Livadića i Vatroslava Lisinskog te je odsvirao nekoliko skladbi Frederica Chopina.

U ime organizatora, hrvatskog veleposlanstva u Španjolskoj, publiku je pozdravila Martina Goldoni, te ju je ukratko upoznala sa stvaralaštvom hrvatskih skladatelja čija je djela izvodio maestro Krpan.

Među tristotinjak posjetitelja madridskog koncerta, održanog u utorak navečer, bili su predstavnici diplomatskog zbora, djelatnici Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Španjolske, ugledni glazbenici te predstavnici hrvatske zajednice u Španjolskoj.

Maestro Krpan iznimno je nadahnuto svojim pijanističkim umijećem publici predstavio hrvatske skladatelje. Nagrađen je burnim i dugim pljeskom, a publici se "odužio" odsviravši još jednu skladbu - "Plesnu studiju - Vatra", velikoga hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula.

Cijeli koncert maestra Vladimira Krpana snimio je Radio Španjolske televizije, specijaliziran za klasičnu glazbu - RTVE Radio Clasica, koji će ga i emitirati u idućim mjesecima, te Agencia EFE za emisiju HTV-a Portret umjetnika - Vladimir Krpan. Osim radija i televizije koncert je zabilježen i u španjolskom dnevnom tisku.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više