Majka bacila tijelo anoreksične kćeri u more

Foto: 123rf

U KOFERU koji je plutao u blizini talijanske luke Rimini pronađeno je žensko tijelo. Utvrđeno je kako se radi o Ruskinji Katerini Laktionovi koja je bolovala od anoreksije. Tijelo u koferu je umotano u crnu plastičnu vrećicu, a našli su ga ribari 25. ožujka.

Njezina majka, Gulnara Laktionova, stavila ju je u kofer nakon što je Katerina umrla od izgladnjelosti, javlja BBC. Priznala je prijatelju što je učinila, a obdukcijom je potvrđeno da se ne radi o nasilnoj smrti.

Prijatelju ispričala što je učinila

List Corriere Romagna piše da je prijatelj postao zabrinut nakon što se nije čuo niti s jednom od Laktionovih od 10. ožujka, a onda je doznao što se dogodilo. Nazvao je Gulnaru nekoliko puta i ona mu je rekla kako je tijelo stavila u kofer i bacila u more nakon što ga je čuvala u kući najmanje tjedan dana.

Gulnara Laktinova (48) je odletjela u Rusiju neposredno prije nego je tijelo pronađeno, a njezini odvjetnici izvijestili su kako je "izgubila razum" te da joj se "svijet raspao". "Ne znam ništa, ne sjećam se ničega i ne osjećam se baš dobro u glavi", izjavila je Gulnara za rusku NTV.

U Italiji na liječenju od anoreksije

Katerina Laktinova bila je u Italiji u bolnici u veljači 2015. godine, nakon čega je zatražila dozvolu boravka u toj zemlji, kako bi nastavila s liječenjem, javlja talijanska agencija ANSA.

Talijanska policija nastavlja istragu o ovom i slučaju žene iz Dublina koja je posljednji put viđena 10. veljače, kada se ukrcala na brod za Genovu.
 

Pročitajte više