Majka iz Zagreba: Doktor je mojoj kćeri istrgnuo stolac iz ruke. Pala i ozlijedila se

Screenshot: RTL

Majka dvogodišnje djevojčice iz Zagreba, koja je na jedno oko potpuno slijepa, tvrdi da je njezina kći završila s ozljedama nakon što joj je liječnik istrgnuo plastični stolac iz ruku u dječjoj igraonici KBC-a Rebro.

Žena je za RTL ispričala da se djevojčica prošlog tjedna igrala stolcem kada je iz sobe za odmor izašao kirurg te joj istrgnuo stolac iz ruku, pri čemu je dijete palo i udarilo glavom. Djetetu je stolac služio kao oslonac jer je slijepa na jedno oko.

"Veli sad ću vam ja pokazati kako se djetetu stolica oduzme! Ja sam bila u šoku. Došao je on do nje, ona kako je držala stolicu on je njoj istrgao stolicu iz ruke i ona je izgubila ravnotežu i pala. Zadnjim dijelom glave lupila je u veliku drvenu stolicu s metalnim nogama", priča nam majka ozlijeđene djevojčice.

Majka navodi da je dvogodišnjakinja nakon toga povraćala. U otpusnom pismu stoji samo da je djevojčica pala.

Majka: Izlazim s ovim u javnost da se zaštite druga djeca

Majka kaže da postoje snimke videonadzora i svjedoci te da će slučaj prijaviti policiji. Za RTL su iz zagrebačkog Rebra odgovorili kako će sve provjeriti i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

"Sve se desilo ispred kamera. Bila su dva roditelja koja su čekala dijete da ide na operaciju. Jednostavno sam još uvijek u šoku da se to može dogoditi u bolnici na odjelu koji je proglašen prijateljem djece. Je li mu smetao taj zvuk, dijete, što se gura ta stolica. Jednostavno ja ne znam što je tu njemu smetalo", govori majka.

Spomenuti predmet zaprimila je i Hrvatska liječnička komora, ali i pravobraniteljica za djecu koja će zatražiti očitovanje ravnatelja bolnice.

"Ja hoću stati i izaći s tim u javnost da se zaštite druga djeca, drugi roditelji, da ne proživljavaju ovu agoniju koju trenutno proživljavamo suprug i ja s našim djetetom. Za svu djecu, pogotovo za nju. Mislim, i da nije moje dijete i da sam isto vidjela, isto bih tako postupila. Ovo je sad prešlo svaku granicu", rekla je majka dvogodišnjakinje za RTL te istaknula da to nije bio prvi put.

"Dogodilo se to jednom kad je iz sobe izašla starija sestra s odjela kirurgije dok se dijete igralo s kockicama. rekla mi je: Mama molim vas da djetetu da maknete tu igračku. Mene taj zvuk iritira. Dajte joj knjigu da čita. Kako da ja djetetu dam knjigu da dijete čita i igra se s knjigom. Dijete koje ne vidi", ispričala je šokirana majka.

HUBOL: Zaprepašteni smo

Udruga za promicanje prava pacijenata osudila je događaj u igraonici KBC-a Rebro.

"Vjerujem da je prenošenje osobnih problema i frustracije na nedužne, posebno na one koji su najosjetljivijima to su djeca – potpuno neprihvatljivo. Zdravstveni radnici su prije svega profesionalci i njihova je odgovornost da se posvete pacijentima", kaže za RTL Jasna Karačić Zanetti, šefica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

"Malo sam šokirana osobno, a i mi u HUBOL-u smo zaprepašteni ako je ovo točan događaj. Postoji jedna ljudska i moralna odgovornost za ovakav vid ponašanja. Mi u HUBOL-u ističemo da je potrebno održati dozu profesionalnosti, ljubaznosti na radnom mjestu", rekla je Ivana Šmit, predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL).

Pročitajte više