Majke iz Škabrnje: "Lako je oprostiti kad ti nitko nije stradao, ali nama nije lako"

Foto: FAH

IZ SVIH dijelova Hrvatske građani su se danas došli pokloniti i žrtvi Škabrnje. Prvi dan srpske okupacije prije točno 26 godina ubijena su 43 civila i 15 branitelja. Pokolji i progoni nastavljeni su idućih dana. Nakon Kolone sjećanja za 15-ak minuta počinje glavni komemorativni skup.

>> OBLJETNICA STRADANJA ŠKABRNJE U Koloni sjećanja više od 20.000 ljudi

>> PRIČE IZ ŠKABRNJE "Nije prošla ni minuta, ni sekunda da se nije čuo pucanj ili granata"

Eva Šegarić tog je dana u Škabrnji izgubila tri sina i muža. Zvjersku smrt jednoga sina gledala je vlastitim očima. Eva je preminula prije godinu dana. Na pitanje može li krvnicima oprostiti prije smrti, kazala je:


"Nikada im neću oprostiti, neka ih Bog pita, ja ne."

Ne može oprostiti ni Ika Bilaver koja je u Škabrnji izgubila sina. Najviše zamjera četnicima u Biljanima i Zemuniku Gornjem, dojučerašnjim susjedima, koji su sudjelovali u masakru:

"Znate što, ja bi im poručila - ne bi željela da im se to dogodi, i drže do njih bolje nego do nas, jer da su Biljančani, Gornji Zemunik i ovi naši okolni susjedi bili za to da se to ne napravi, ne bi to nitko ni napravio, da su nas oni zaštitili, ali oni su prvi išli. Nitko od njih oprosta ne traži niti ja znam kako bi im mogla dati oprosti, jer lako je oprostiti kad ti nitko nije stradao, ali nama nije lako." 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Škabrnju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Škabrnja.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više