makarska: radnici ´građevnog´ i ´amfore´ nastavljaju štrajk

Za danas dogovoreni sastanak Štrajkaškog odbora poduzeća ´Građevno´ iz Makarske i poslodavca nije održan, a osamdesetak radnika odlučilo je nastaviti sa štrajkom do isplate četiriju zaostalih plaća.

Povjerenik područnog ureda Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Makarskoj Lovre Rafaneli rekao je da sastanak nije održan jer su radnici odbili zahtjev poslodavca da prije početka sastanka uklone ispred ulaza u poduzeće postavljeni bor. Na bor su radnici prije novogodišnjih blagdana izvjesili crne krpe, stare radničke cipele i čizme,te prazne plastične boce od bezalkoholnih pića iz punionice Amfora, čiji radnici također štrajkaju.

Štrajk su radnici Građevnog počeli potkraj studenoga prošle godine tražeći isplatu četiriju zaostalih plaća.

Štrajk nećemo prekinuti sve dok poslodavac ne isplati sve zaostale plaće i ne ispuni druge obveze prema ranicima, kaže predsjednik Štrajkaškog odbora makarskih građevinara Miroslav Matijašević.

Sa štrajkom koji traje skoro mjesec dana, uz kratki prekid nakon isplate jedne plaće, nastavlja i sedamdesetak radnika ´Amfore´ iz Metkovića - punionice bezalkoholnih pića u Makarskoj. Oni traže isplatu triju zaostalih plaća i svakodnevno dežuraju u krugu punionice.

Gradsko vijeće Makarske je uoči božićno-novogodišnjih blagdana radnicima Građevnog i Amfore isplatilo iz proračuna Grada jednokratnu novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 200 tisuća kuna.

Pročitajte više