makarska: vatra kod živogošća pod nadzorom gasitelja

Požar na predjelu Velika Duba u Živogošću, kod Makarske, koji je buknuo jučer oko 13,30 sati, i naglo se proširio prema sjeveroistoku i sjevernim rubovima Biokova, jutros u 9 sati stavljen je pod nadzor gasitelja, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika za Makarsko primorje Dražena Glavine. L

Više od 200 gasitelja provelo je noć na požarištu i jutros su bili zamijenjeni novim protupožarnim snagama.

Požar su jutros nastavila gasiti i dva kanadera, koji su iza 9 sati napustili živogoško područje, a na požarištu je ostalo više od 100 gasitelja koji nastavljaju sanirati te natapati vodom rubne dijelove požarišta.

Vatrogasni zapovjednik za Makarsko primorje podsjeća da su jučer, po izbijanju požara, brzom akcijom gasitelja obranjene kuće u naselju Blatu, te autokamp "Dole" i još dva manja privatna autokampa, u kojima je boravilo oko 1300 gostiju.

To je područje noćas bilo bez struje, a danas se stanje normalizira. Jutros u 10 sati u struju je uključen 10 kilovoltni dalekovod, a radnici HEP-a mijenjaju izgorjele drvene stupove kako bi tijekom dana opskrba električnom energijom bila normalizirana u naselju Blato i u kampovima.

Promet na državnoj cesti D-8, na predjelu između Živogošća i Drvenika, odvija se usporeno zbog većeg broja vatrogasnih vozila koja se kreću tim dijelom prometnice.

U požaru je izgorjela borova šuma, dio maslinika i nisko raslinje na površini od oko 40 hektara.

(Hina) vrib sp

Pročitajte više