Malo misto: Zbog prozivki za kriminal načelnik Milne napustio sjednicu Vijeća!

U MILNI na Braču nikad nije dosadno. Sinoć je sjednicu Općinskog vijeća napustio SDP-ov načelnik Frane Lozić, tako da je proračun od 8 i pol milijuna kuna, kojeg je sam predložio - usvojen bez njega, ali i dvojice stranačkih kolega, koji su slijedili njegov primjer.

Rasprava se razbuktala nakon što su Loziću postavili pitanja o odlukama koje je donio bez rasprave na vijeću. No, živci su potpuno otkazali kad se spomenula najnovija kaznena prijava zbog gospodarskog kriminala, o čemu su mediji detaljno izvijestili prije desetak dana. 

Optužen za gospodarski kriminal, Lozić tvrdi da mu vijećnici ne razumiju zakon

"Istina je. Napustio sam sjednicu zbog šizofreničnog ispada vijećnika Pavla Bonačića. U izljevu mržnje svašta mi je rekao. Napao me oko svega, izvrijeđao. Zamolio sam predsjednika Vijeća Nikšu Hržića da smiri situaciju i urazumi Bonačića, no bez uspjeha. Moj prijedlog proračuna usvojen je bez mene. Ne znam još što ću. Sve imamo snimljeno, morat ću još koji put preslušat, pa ću vidjeti" kaže Lozić, koji puno ne haje za optužbe oporbe da želi faraonski vladati mjestom na zapadu Brača.

"To proizlazi iz njihovog nerazumijevanja zakona i ovlasti koje imam kao načelnik" kaže Lozić.

Bonačić, pak, tvrdi da je Loziću samo rekao kako su ga pune novine i da je čovjek bez dostojanstva. "Dosta nam je laži, prijevara i malverzacija" kaže najstariji vijećnik Općine Milna, inače ravnatelj bračkog Crvenog križa.

Protiv Lozića Državno odvjetništvo diglo optužnicu

Ipak, ima još nekih koji nisu zadovoljni kako Lozić raspolaže povjerenim mu sredstvima. Nakon što je početkom godine protiv njega optužnicu diglo Državno odvjetništvo u Splitu, policija je podnijela novu kaznenu prijavu za zloporabu, pogodovanje i nenamjensko trošenje sredstava.

Lozić zasada nema komentar na prijavu, ali kaže da bi mogao imati do petka. Prošli nam je tjedan rekao da bi mogao nešto kazati u ponedjeljak. Tako je bilo i sa optužnicom. Čak je i stranačku središnjicu uvjerio da - ne postoji!

Pročitajte više