Mama za Index: Amerikanci imaju plan liječenja za Milu. Ona mora pobijediti

MILINA majka za Index je otkrila: potvrđen je plan liječenja za Milu u Americi! Naime, dosad se čekao plan bolnice u Philadelphiji kako bi se znalo hoće li Amerikanci pronaći odgovarajuću terapiju za Milu Rončević koja boluje od teškog oblika leukemije. Konačni plan s troškovnikom trebao bi biti gotov i predan sutra do kraja radnog vremena bolnice u Philadelphiji. To je u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Indexu je Milina majka Sanja, i sama liječnica, potvrdila da postoji plan liječenja Mile u Americi.

"Razgovara se o više potencijalnih linija liječenja, ukoliko bude potrebe za njima. Prvo će se ići jednom linijom. Ako ona bude odgovarajuća, postići će se remisija. U tom slučaju Mia ide na transplantaciju", rekla nam je Milina mama.

Liječnici u američkoj bolnici razgovaraju o kombinaciji imunoterapije i kemoterapije, otkrila nam je.

"Primorac je kontaktirao Aplenca (budućeg Milinog liječnika i vodećeg stručnjaka u svijetu za taj tip bolesti). Razgovara se i o potencijalnoj razmjeni iskustava i stručnjaka. Ključno je da se rade sve kliničke studije", dodaje.

Majka je brinula do zadnjeg trenutka. Međutim, nakon ohrabrujućih razgovora s liječnicima, sada je optimistična.

"Pao mi je kamen sa srca, potpuno sam ohrabrena. Strepila sam od strahote da možda Amerikanci neće potvrditi plan za koji čovjek može reći to je to, ovo je već jedno liječenje koje obećava. Ovo me oduševilo", kaže nam.

"Stvarno mislim da će Mila preživjeti. Ona to jednostavno mora pobijediti", ispričala je Sanja Matijević Rončević za Index.

Dosad prikupljeno više od 10 milijuna kuna

Dosad je prikupljeno više od 10 milijuna kuna, no točnija brojka bit će poznata u ponedjeljak ujutro kada će se vidjeti koliko je na bankovne račune uplaćeno tijekom vikenda. Mili je potrebno za liječenje gotovo 18 milijuna kuna, no točan iznos znat će se u ponedjeljak navečer kada će obitelj dobiti službeno i plan liječenja za Milu te točan iznos. Kako je otac Marin kazao prije par dana, konačan iznos mogao bi biti umanjen za 20 posto.

Maloj Mili možete pomoći uplatom na IBAN i žiro-račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na IBAN i račun u Banci Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99.

Također za Milu je pokrenuta i kampanja na Indiegogu.

Pročitajte više