MAN-ov direktor spašava Rončevića: Naši kamioni nisu ispunjavali uvjete natječaja

NA SUĐENJU bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću MAN-ov bivši direktor za strateške kupce Damir Udovičić izjavio je da njihovi kamioni nisu ispunjavali tehničke uvjete MORH-ova natječaja iz 2004. godine.

Svjedok je 2004. godine preuzeo vođenje posla vezano za MORH-ov natječaj, a rekao je kako je tražena nosivost bila pet tona, dok su oni ponudili kamione nosivosti 4,3 tone. Tim svjedočenjem bi se bivši ministar mogao izvući, jer ga se optužuje da nije uzeo MAN-ove kamione koji su za deset milijuna kuna bili jeftinijih od Ivecovih.

Žegarec zapisivao samo ono što ide u prilog optužnici

Uskok u optužnici tereti Rončevića i njegova bivšeg pomoćnika Ivu Bačića zbog izravne pogodbe koju su sklopili za kupnju Ivecovih kamiona, iako su na natječaju imali povoljniju MAN-ovu ponudu. No, ako kamioni nisu zadovoljavali uvjete natječaja, tada ih nisu smjeli kupiti.

U sudnici je danas gledana i snimka Udovičićeva ispitivanja u Uskoku gdje je on istražiteljima rekao da Ivecov kamion ima veću masu i nosivost, na što mu je Uskokov tužitelj Darko Žegarec odgovorio, da to pusti, jer su to tehnikalije". Problem za Uskok moglo bi predstavljati i to što se na snimci vidi da  su u zapisniku samo rečenice koje potkrjepljuju optužnicu, dok nisu zapisane one koje idu u prilog Rončeviću i Bačiću.

Pročitajte više