Margaret Thatcher hospitalizirana u Londonu

MARGARET THATCHER, britanska premijerka od 1979. do 1990. godine, hospitalizirana je u srijedu predvečer u jednoj londonskoj bolnici zbog klonulosti, obznanila je njezina glasonogovornica.

Bivša britanska premijerka u četvrtak je otpuštena iz londonske bolnice Chelsea i Westminster u koju je primljena u srijedu nakon što se žalila na "vrtoglavicu", a u otpusnom pismu stoji da su nalazi popularne bivše britanske političarke "u granicama normalnih vrijednosti", prenose agencije.

Thatcher je noć provela na koronarnom odjelu londonske klinike, gdje su je doveli njezini osobni čuvari. S obzirom da nije željela privilegiran pristup, pretrage su obavljene na odjelu na kojemu preglede obavljaju i ostali britanski zdravstveni osiguranici.

Po izlasku iz bolnice barunicu Thatcher su "zaskočili" mnogobrojni izvjestitelji, fotografi i novinari. Uporni su bili i kada su je osobni čuvari dopratili pred vrata njezina doma. Iako blijeda i slaba te zaslijepljena "fleševima" fotografa, na pitanje novinara BBC-a "kako se osjeća", uz smiješak je, poput prave dame odgovorila: "Dobro sam, a kako ste vi?"

Margaret Thatcher je od 2002. godine imala niz manjih moždanih ishemičnih udara, pa su joj liječnici savjetovali da uspori životni ritam. Novine su prenijele kako je bivša premijerka u srijedu bila "vrlo uzbuđena" zbog pobjede 52-godišnje kćerke Carol u televizijskom reality showu "Im Celebrity... Get Me Out of Here!"

Margaret Thatcher je proslavila 80. rođendan 13. listopada, a posljednjih mjeseci je krhkog zdravlja.



Pročitajte više