marijan pleše na htv-u predstavio primorsko-goranski savez

Marijan Pleše večeras je na Hrvatskoj televiziji (HTV) predstavio izborni program Primorskogoranskog saveza (PGS), istaknuvši da se PGS zauzima za regionalnu Hrvatsku i sretnu obitelj. L

"Ne može se voljeti Hrvatska, a da se ne vole njezine regije", poručio je Pleše, dopredsjednik PGS-a i delnički gradonačelnik.

Pleše je naglasio kako je PGS-ov lokalpatriotizam prepoznatljiv i prihvatljiv, što su, kaže, pokazali svojim radom.

"Želimo izgrađivati Hrvatsku koja ima svoje regije i uvesti je u Europu kao liberalnu, demokratsku, građansku državu ljudskih sloboda i socijalne pravde", dodao je.

"Mi 'regionalci' smo uvijek za decentralizaciju i regionalizam i smatramo da se dio bogatstva mora vratiti gdje je stvoreno", naglasio je i ocijenio da će sveobuhvatna decentralizacija, koja je preskromno počela, ipak puno pridonijeti našoj domovini.

Pleše je istaknuo da PGS ide na izbore s Hrvatskom narodnom strankom u 7. i 8. izbornoj jedinici gdje će s tom jakom, prepoznatljivom strankom, navodi, postići dobre rezultate.

"PGS i HNS vam poručuju da glasujete za nas jer mi znamo da je regionalizam ključan za budući razvoj", zaključio je Pleše, pozvavši birače da ih podupru.

(Hina) bdj dd

Pročitajte više