Markač ne može naći odvjetnika

MLADEN MARKAČ uputit će danas dopis Haškom sudu u kojem će tražiti odgodu početka suđenja  za šest mjeseci jer nije uspio bronaći branitelja.

Nakon što je Haški sud suspendirao njegovog dosadašnjeg branitelja Miroslava Šeparovića, Markač je, tvrdi u dopisu, pokušao naći novog branitelja no četiri zagrebačka ugledna odvjetnika odbila su ga s obrazloženjem da ima premalo vremena kako bi pripremili obranu.

Markač je kontaktirao Antu Nobilu, Antu Madunića, Branka šerića i Krešimira Vilajtovića.

No, postoje još šanse, ali vrlo male, da bi uz Markača na optuženićčkoj klupi mogao sjediti njegov dosadašnji branitelj Miroslav Šeparović. Naime, Haški je sud nedavno suspendirao svoju odluku o njegovom isključenju iz slučaja zbog sukoba interesa.

Nakon što je Raspravno vijeće Haškog suda 6. ožujka donijelo odluku prema kojoj Miroslav Šeparović više ne može zastupati generala Mladena Markača pred sudom, Markačeva obrana podnijela je žalbu. Također, zatražila je privremeno ukidanje odluke o isključenju Šeparovića.

Sudsko vijeće početkom ožujka donijelo je odluku da je Šeparović u sukobu interesa i to zbog toga što bi kao nekadašnji ministar pravosuđa mogao biti pozvan kao svjedok u predmetu u kojem je branitelj i zato što bi kao bivši ministar pravosuđa imao interesa da se zaštiti od eventualnog progona zbog mogućih propusta njegova ministarstva u vrijeme koje pokriva optužnica u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač".

A.H.

Pročitajte više