Markačev branitelj tražit će da se ispita je li Gotovinin odvjetnik u sukobu interesa

GORAN MIKULIČIĆ, branitelj generala Mladena Markača, pred Haškim je sudom danas najavio kako će od tajništva Haškog suda i odvjetničke komore haških branitelja tražiti da se ispitaju navodi o potencijalnom sukobu interesa Gotovinina odvjetnika Grega Kehoea.

Mikuličićeva najava uslijedila je nakon što je Raspravno  vijeće Haškog suda jučer odlučilo da su odvjetnici generala Čermaka, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, u sukobu interesa zbog toga što zastupaju i generala Rahima Ademija , a koji bi trebao svjedočiti u predmetu Gotovine, Čermaka i Markača.

Jedno od uporišta Mikuličićeve najave vjerojatno su i navodi kolumnista Jutarnjeg lista, Ivana Zvonimira Čička, koji je u četvrtak za HTV kazao kako raspolaže dokazima da je Kehoe, za tužiteljskog mandata na Haškom sudu, radio na istragama vezanim uz Oluju. Kako je Gotovina pred Haškim sudom optužen za navodne zločine počinjene prije, tijekom i nakon akcije Oluja, njegov bi se odvjetnik mogao naći u sukobu interesa, ukoliko se navodi gore spomenutog kolumnista pokažu istinitima.

Mladen Markač nedavno je, podsjećamo, zatražio od Haškog suda da mu se odobri odgoda suđenja budući da ne može naći odvjetnika. Uglavnom zbog problema vrlo kratkog vremena za pripremu, angažman su na Markačev poziv odbila četiri poznata hrvatska odvjetnika.

B.S.
Foto:AFP

Pročitajte više