Međunarodna konferencija "Novi mediji i budućnost obrazovanja"

"NOVI mediji i budućnost obrazovanja" tema je dvodnevne međunarodne konferencije koja je danas počela u Zagrebu u organizaciji Instituta za globalizaciju i interkulturalno učenje IGI, Goetheova instituta, zagrebačke Učiteljske akademije i Školske knjige.

Sveučilišni profesori, njemački i hrvatski nakladnici dva dana raspravljat će o ulozi novih medija u visokom školstvu i odnosu novih medija i škole.

Tema konferencije aktualizirat će ključna pitanja školovanja za društvo znanja, ustvrdio je zamjenik ministra prosvjete i športa Ivan Vavra. Po njegovoj ocjeni Hrvatska nije dovoljno uključena u europske obrazovne procese, pa bi tomu trebao pridonijeti upravo taj skup.

Dekan Učiteljske akademije Mile Silov istaknuo je kako ta akademija sustavno unaprjeđuje međunarodnu suradnju te kani osnovati centar za medijsku kulturu. Skup bi trebao provjeriti valjanost naših sustavnih nastojanja u uvođenju novih medija u učiteljsko školovanje, najavio je Silov.

Istaknuvši kako je u današnje vrijeme "garantni rok" određenih spoznaja samo pet do deset godina, ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego je rekao da je upravo u tom kontekstu bitno elektroničko učenje.

Rudolf Bartsch iz Goetheova instituta izrazio je nadu da će tom konferencijom biti otvorene nove mogućnosti razmjene znanja hrvatskih i njemačkih znanstvenika.

Pročitajte više