Medulinskim spasiocima Siemens donirao gumene mobitele

KAKO bi ovo ljeto spasioci na medulinskim plažama bili još efikasniji i pouzdaniji Siemens im je doniorao mobitele Siemens M65 Rescue Edition. Radi se o uređaju koji ima specifičan zvuk sirene i rotirajuće plavo svjetlo, a gumeni ga dio čini otpornim na udarce i vodu.

Medulinske plaže, čija je ukupna dužina tri i pol kilometra, jedne su od rijetkih u Hrvatskoj koje imaju svoje "baywatche". Tim od deset mladića i dvije djevojke prošao je vrlo zahtjevan tečaj Crvenog križa u Rovinju, čime su dobili međunarodni certifikat koji ih ovlašćuje za spašavanje života na vodi i pružanje prve pomoći. Odgovoran posao u smjenama od osam sati obavljaju volonterski.

Lucio Lorencin, voditelj spasilačke službe, kazao je da na sreću do sada nije bilo ozbiljnih intervencija. Mladi spasioci svakodnevno kupačima pružaju pomoć kod manjih ozlijeda kao što su ogrebotine ili opekline, te su se pokazali vrlo korisnima. Lorencin je izrazio nadu da će općina pronaći financijska sredstva kako bi se spasiocima, uglavnom studentima, ubuduće mogao isplatiti honorar.

Medulinski primjer trebale bi slijediti sve naše plaže. Naime, u sklopu priprema za ulazak u EU donijet će se Pravilnik o sigurnosti na plažama, koji će na snagu stupiti slijedeće godine, pa će svaka plaža morati imati spasioce s opremom za spašavanje, kao i pristup telefonu.

Siemens M65 Rescue Edition gumeni, crveni mobitel ima specifičan zvuk sirene koji se jako dobro čuje i u najglasnijim sredinama, a kao dodatnu funkciju ima i rotirajuće plavo svijetlo. Metalan dio ovog mobitela, otporan na razne udarce, čini ovaj mobitel posebno "žilavim" i izdržljivim dok gumeni dio posebno štiti kućište mobitela od prašine i mlaza vode tijekom intervencije spašavanja. Uz multimedijalne poruke (MMS) i e-mail, ovaj mobitel ima VGA kameru sa 5x digitalnim zumom i zaslonom u boji (rezolucije 132x176 pix. Sa 65.536 boja).

Akciju je podržao i T-Mobile, darujući 10 Simpa start paketa.

 

Pročitajte više