Mesić: Do jučer sam mislio da je Polančec normalan čovjek

"ZAISTA sam mislio da je Damir Polančec normalan čovjek, a sada mi ga je žao", rekao je danas predsjednik Stjepan Mesić u Sinju gdje se nalazi na otkrivanju obnovljene ploče sinjskom partizanu i logorašu Anti Bakotiću–Baki.

> Hvidra predsjedniku Mesiću: Sudit ćemo ti za tri mjeseca!

> Mesić u Zadru: Polančec se ulovio za krivu slamku

Pred novinarima Mesić je ponovio tvrdnju iz Zadra kako je Polančec utopljenik koji se hvata za krivu slamku koja ja premala. Predsjednik Hrvatske ponovio je također da mu činjenice o kreditu Podravke prema SMS-u nisu poznate, te da se u slučaju Podravka ne može pojaviti niti kao svjedok. 

"Nikoga nisam zvao u Podravku, jedino što sam rekao Mladiniću (Srđan Mladinić direktor SMS-a op.a) da pita u Podravci mogu li mu pomoći. Oni su odgovorili da ne, jer je već bio dužan za 65 milijuna kuna", rekao je danas Mesić naglašavajući da ne zna tko mu je dao kredit i pod kojim uvjetima.

Mesić je danas oštro opovrgnuo da je s Polančecom ikada poslovno razgovarao osim kada je bio u pitanju Badel i preporuka da bi bilo dobro da Badel ostane u hrvatskim, a ne primjerice u slovenskim rukama.

"Najbitnije je naglasiti kako će Polančec sada imati gdje objašnjavati sve svoje stavove", rekao je Mesić dodajući da je Polančec udružio s nekim "dekanima i još nekim ljudima".

Pročitajte više