Mesić: Kroz institucije utvrditi što se događalo u robnim zalihama

U NAJNOVIJEM "slučaju" oko Robnih zaliha treba se kroz proceduru nadležnih institucija utvrditi stvarno stanje i ukoliko ima onih koji su griješili, trebaju biti procesuirani, izjavio je danas predsjednik Republike Stjepan Mesić..

Odgovarajući na novinarski upit o najnovijoj aferi oko navodnog nestanka pšenice iz Robnih zaliha, predsjednik Mesić je rekao kako je u Robnim zalihama na žalost do sada često puta bilo afera, no one nikad nisu dotjerane do kraja.

Ne znam što je u ovom slučaju istina, ali živimo u pravnoj državi gdje je institucionalna procedura nešto bez čega se ne može utvrditi činjenično stanje. Ali, nisam za to da se nekoga optuži prije nego se kroz institucije utvrdi činjenično stanje, istaknuo je predsjednik Mesić odgovarajući na pitanja novinara nakon današnjeg predstavljanja revije Croatia Exclusive u zagrebačkoj Gospodarskoj komori.

Sumnju o mogućoj novoj pšeničnoj aferi u Robnom zalihama izrekao je prošloga tjedna ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić, a danas su jedne dnevne novine, pozivajući se na neimenovanog vladinog dužnosnika, objavile da su "Robne zalihe prodale 20 tisuća tona pšenice bez odobrenja Vlade" te da je "nezakonitu trgovinu pšenicom" otkrio Vladin Ured za unutarnji nadzor.

Pročitajte više