Mesić ne čeka pravomoćnost presude nego Zagorcu odmah oduzima odlikovanja

JOŠ SE tinta na presudi najodlikovanijeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca nije niti osušila, a predsjednik Mesić je već odlučio oduzeti mu odlikovanja koja je "zaradio" boreći se za Hrvatsku.

Predsjednik neće čekati da se i u drugom stupnju potvrdi presuda da je Zagorec ratni profiter, nego će mu "ordene" oduzeti odmah, piše Večernji list. Mesić je najavio i kako Zagorčevih sedam godina za krađu dragulja iz MORH-a neće ostati jedina kazna za ratno profiterstvo.

"Past će i drugi", izjavio je predsjednik Mesić predviđajući budućnost još nekih mračnih likova iz doba borbe za samostalnost koji su se okoristili situacijom i napunili svoje džepove, a i osigurali buduće generacije.

Ovom prilikom valja podsjetiti da je predsjednik Mesić već jednom oduzeo odlikovanja hrvatskom generalu, i to Ivanu Koradi neposredno nakon njegove pogibije u obračunu s policijom prije godinu dana. Zanimljivo je, međutim, da odlikovanja nije oduzeo osuđenom ratnom zločincu Mirku Norcu, čak ni nakon pravomoćnosti presude za ubojstva srpskih civila u Gospiću, kao ni nakon nepravomoćne presude za zločine u Medačkom džepu.

I.Kri./T.K.
Foto: Damjan Tadić / Cropix 

Pročitajte više