Mesić: Političke seronje i dalje pokušavaju napraviti štetu generacijama koje dolaze

"JA SE NI ZA što neću kandidirati, a kao što sam već nekoliko puta rekao, bit ću uvijek na usluzi državnoj politici kada za to nađu potrebe", rekao je bivši predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru za Jutarnji list odgovarajući na pitanje o kalkulacijama o njegovoj političkoj budućnosti.

Zanimljivo je kako se Mesić, koji ljetuje u privatnom aranžmanu na Pelješcu, osvrnuo i na paralelnu proslavu Dana pobjede.

"Proslava ne bi smjela biti zagađena nikakvim užasima 2. svjetskog rata, jer ustaški je režim bio koljački, bio je zločin i u ideji i u izvedbi i danas nositi obilježje ustaškog režima može samo idiot ili politički slijepac koji ne razumije gdje je mjesto Hrvatskoj. Kažu da je bilo zločina i na antifašističkoj strani i jest, ali to su bili ekscesi, kao i kada govorimo o našem Domovinskom ratu. Bilo je pojedinaca koji su činili zločine, to je činjenica i o tome ne moramo razgovarati. Sudovi to moraju rješavati, a takvi nesretni događaji ne zasjenjuju Domovinski rat ni antifašističku borbu. Međutim, imamo pokvarenjake, političke seronje koji pokušavaju napraviti štetu generacijama koje dolaze", rekao je Mesić. 

Pročitajte više