Mesić primio vjerodajnice veleposlanika Francuske i Zambije

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u petak vjerodajnice veleposlanika Francuske Republike Francoisa Saint-Paula i Republike Zambije Godwina Kingsleya Chinkulia, doznaje se iz priopćenja Ureda predsjednika.

Novi francuski veleposlanik Saint-Paul u svojem je govoru obećao potporu Hrvatskoj u predstojećim pregovorima, te istaknuo ulogu Hrvatske kao predvodnika i stabilizatora u regiji.

Dodao je također kako Francuska vjeruje da se Hrvatska nalazi na pravom putu te da poduzima sve kako bi ispunila očekivanja međunarodne zajednice.

Prema priopćenju, predsjednik Mesić je zahvalio na aktivnoj podršci Francuske "koja je uvijek znala prepoznati dostignuća i napore koja je Hrvatska ulagala na tom putu" i dodao da Hrvatska želi "nastaviti razvijati i partnerske odnose na multilateralnom planu, posebno na putu daljnjeg približavanja Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u".

Zambijski je veleposlanik naglasio kako će nastaviti raditi na poboljšanju odnosa između dviju zemalja, dok je predsjednik Mesić, primajući vjerodajnice rekao kako je hrvatski cilj članstvo u Europskoj uniji, no da pri tome neće zanemariti suradnju sa zemljama na drugim kontinentima i to na svim područjima od zajedničkog interesa.

Pročitajte više