Mesić s izaslanstvom RH u kongresu lokalnih i regionalnih vlasti VE

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stipe Mesić primio je u ponedjeljak u Zagrebu izaslanstvo Republike Hrvatske u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Izaslanstvo je izvijestilo predsjednika Mesića o tome kako predstavnici lokalnih zajednica ne mogu riješiti svoje probleme na lokalnoj razini nego samo uz potporu državnih tijela u prezentiranju lokalnih programa razvoja hrvatskih regija pred Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

Iznijeta je i potreba da svoje nastupe pred Kongresom usklade s predsjednikom Mesićem kao i s resornim ministarstvima, nastavlja se u priopćenju te dodaje da je izaslanstvo Mesića informiralo i o projektu mikrokredita namijenjenih malih poduzetnicima, a koje je pokrenuo Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

S tim u vezi naglasili su da je potrebno izraditi kvalitetne programe kojima bi se privukli kreditori. Na poticaj našeg izaslanstva u Kongresu, VE je pozvalo izaslanstva drugih zemalja da pomognu u akciji razminiranja Hrvatske, stoji na kraju priopćenja.

Pročitajte više