Mesić: Sutra započinjem konzultacije sa Sanaderom

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić najavio je kako će sutra započeti konzultacije o sastavu nove Vlade s predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom, nakon čega će se tijekom dana sastati i s ostalim predsjednicima parmlamentarnih stranaka.

"Utvrdit ćemo ima li mandatar većinu u parlamentu za sastav Vlade bilo da je riječ o potpisanim izjavama ili usmenoj potpori zastupnika", izjavio je Mesić prilikom posjeta Božićnom sajmu Međunarodnog kluba žena koji je danas otvorila njegova supruga Milka Mesić.

"Vjerujem da Sanader želi što prije sastaviti Vladu", dodao je Mesić, rekavši kako će nakon konzultacija zakazati prvu sjednicu Hrvatskog sabora.

Predsjednik je rekao kako će se tijekom konzultacija utvrditi pretpostavljena većina u Saboru, a prava situacija će se vidjeti prilikom postupka izglasavanja nove Vlade.

Predjsednik je izjavio također kako očekuje da će primopredaja ovlasti između sadašnje Račanove Vlade i buduće Sanaderove proteći bez problema, budući da sadašnja Vlada obavlja samo tehničke poslove te ne donosi nikakve strateške odluke.

Pročitajte više