Mesić: U srijedu ili u četvrtak dobit ću službene podatke DIP-a i početi razgovore

PREDSJEDNIK države Stjepan Mesić na novinarsko pitanje hoće li, kako je najavio, u četvrtak ponuditi predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu mandat za sastav nove Vlade, izjavio je kako će vjerojatno sutra ili u četvrtak dobiti službene podatke Državnog izbornog povjerenstva (DIP) o izbornim rezultatima i početi razgovore sa svim strankama.

"Stranke mi moraju podastrijeti dokaze prijeizbornih ili poslijeizbornih koalicija ili potpise budućih zastupnika da vidim imaju li većinu u Hrvatskom saboru, pa ću onda po tome ponuditi mandat", izjavio je večeras Mesić novinarima u Muzeju "Mimari" nakon razgledanja izložbe slikara Duška Šibla.

Na pitanje hoće li Sanader do četvrtka donijeti dokaze o većini u Hrvatskom saboru, predsjednik Mesić je odgovorio kako to on ne zna, dodavši kako će on obaviti sve razgovore.

Napomenuo je da se mora utemeljiti nov saziv Hrvatskog sabora pred kojim bi novi mandatar trebao predstaviti novu Vladu. Predsjednik Mesić podsjetio je da Hrvatski sabor neće raditi od 15. prosinca ove do 15. siječnja iduće godine, a budući mandatar to mora obaviti do 15. prosinca ili nakon 15. siječnja 2004.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit o odluci HSS-a da ne koalira s HDZ-om, ali da ipak u Hrvatskom saboru podupre Sanaderovu Vladu, Mesić je odgovorio da takvi potezi nisu ništa novo, odnosno da sastavljanje manjinske Vlade, što bi se moglo dogoditi, nije nikakva novost u svijetu te da njezin opstanak ovisi o njezinu radu, odnosno o ispunjavanju predizbornih obećanja.

Osvrnuvši se na izložbu slikara Duška Šibla, koju je večeras posjetio u "Mimari", predsjednik Mesić izrazio je zadovoljstvo Šiblovim djelima, rekavši da ga prati od sama početka i da mu je zanimljiva njegova zaokupljenost figurom.

Naglasio je kako je Šiblova izložba u Zagrebu otvorena u vrlo visokoj konkurenciji s drugim slikarima te da se Šibl potvrdio kao hrvatski slikar u i zemlji, i u inozemstvu.

Predsjednika Mesića na izložbi su pratili slikar Duško Šibl te autor izložbe likovni kritičar Darko Glavan i ravnatelj Muzeja "Mimare" Tugomir Lukšić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara