Mesić: Tko je zataškavao slučaj, mora snositi odgovornost

PREDSJEDNIK Mesić komentirajući Aferu Vepar te ostavku Sanaderovog ministra Kirina izjavio je kako oni koji su zataškavali slučaj moraju snositi odgovornost.

"Radi se o jednom događaju koji se nije smio dogoditi. Ideja vjerojatno jest bila ljudski prihvatljiva - da se generalu Markaču omogući izlazak na svježi zrak. Za mene je to s ljudskog aspekta sasvim razumljivo. Ali nije mi razumljivo ono što se događalo nakon toga", komentirao je Mesić.

"Prije svega, trebalo je prijaviti takav događaj predstavnicima Haškog tribunala. Također, kad se već to dogodilo, trebalo je uz određenu ispriku ponovno sve to skupa prijaviti Haškom tribunalu, a ne pokušavati zataškati nešto što se zataškati ne može. To je za mene djetinjasto i neodgovorno. Oni koji su pokušali zataškati takav slučaj, svakako moraju biti sankcionirani", dodaje Mesić.

"Ne znam kolika će to biti šteta za druge hrvatske generale, ali za Hrvatsku je to velika šteta jer gubimo vjerodostojnost, tim više što je tamo bio ministar. Nešto se mora poduzeti da se smanji šteta, da povratimo svoju vjerodostojnost", izjavio je Mesić pred TV kamerama.

Pročitajte više