Mesić u Šibeniku na Međunarodnom dječjem festivalu uručio visoka odličja članovima kanadskog ansambla

Predsjednik Republike Stjepan Mesić večeras je u šibenskom Kazalištu uručio odličje Danice Hrvatske s likom Marka Marulića Kanađanima Robertu Greenwoodu i Danu Luebkeu, za dugogodišnje sudjelovanje u programu Međunarodnog dječjeg festivala i doprinos promicanju hrvatske kulture i istine o hrvatskoj zbilji u svijetu.

Robert Greenwood i Dana Luebke, članovi kanadskog ansambla "Sun Ergos", šibenskom su Festivalu, kako se ističe u obrazloženju, bili vjerni i u najtežim godinama Domovinskog rata.

Uručujući ovo visoko državno odličje kanadskim umjetnicima, predsjednik Stjepan Mesić, inače pokrovitelj Međunarodnog dječjeg festivala, zahvalio im je u ime Republike Hrvatske, te čestitao još jedanput svim građanima Šibenika na izuzetnoj ulozi koju je ovaj grad imao u Domovinskom ratu.

Svečanosti u Kazalištu bili su nazočni predstavnici Uprave Festivala, župan Šibensko-kninske županije Duje Stančić, gradonačelnic Šibenika Nedjeljk Klarić, te predstavnici šibenskih kulturnih ustanova.

Za večerašnjeg kraćeg boravka u Šibeniku, predsjednik Republike obišao je u pratnji svojih domaćina, Centar za posjetitelje "Bunari - tajne Šibenika", koji će od sutra biti otvoren za javnost. Tom prigodom je predsjednik potpisao i prvu ulaznicu za taj novi, po mnogo čemu osebujni, šibenski muzejski prostor, koji govori o značajnim ljudima i događajima iz povijesti Šibenika. .

Na Trgu Medulić, gdje je pozornica Međunarodnog dječjeg festivala, predsjednik Mesić je pogledao nastup dječjeg ansambla iz Čapljine (BiH). Potom obišao nove prostore Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" koji bi trebali biti useljeni do kraja godine.

Svoj posjet 44. MDF-u, koji se održava od 19. lipnja do 3. srpnja, predsjednik Mesić završio je u razgovoru s malim novinarima, članovima dječjih festivalskih novinarskih radionica.

(Hina) xžp yjn

Pročitajte više