Mesić: Za predsjednika ću se kandidirati s listom građana i tražit ću potporu svih stranaka

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić najavio je da će, bude li se kandidirao na sljedećim predsjedničkim izborima, to učiniti "s listom građana", te kako će zatražiti potporu svih političkih stranaka.

Iako je predsjednik u razgovoru za Jutarnji list ustvrdio kako još nije definitivno odlučio da će se kandidirati na sljedećim predsjedničkim izborima, prema brojnim anketama Mesić je i dalje daleko najpopularniji političar u zemlji, pa najvjerojatnije neće propustiti priliku da ponovo bude izabran za predsjednika, ili da barem pokuša.

"Ako se odlučim kandidirati, kandidirat ću se s listom građana i tražit ću potporu svih političkih stranaka. Dakle, sve stranke koje budu smatrale da sam u proteklom mandatu bio dobar predsjednik moći će me podržati. Kao predsjednik države ja sam izvanstranačka osoba i neću praviti razlike među strankama." - izjavio je Mesić.

Upitan o svojoj izjavi u Feralu kako neće tražiti potporu HNS-a, stranke u kojoj je bio do preuzimanja dužnosti predsjednika, jer se ta stranka u zadnje vrijeme kompromitirala s nekoliko skandala, Mesić je izjavio: "Ja to nisam tako rekao."

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić nije željela Mesićevu najavu da će se na sljedećim izborima kandidirati kao nestranački kandidat, jer prvo želi obaviti razgovor s predsjednikom.

Pročitajte više