Mesiću čestitke Koehlera, Schroedera i Genschera

Njemački predsjednik Horst Koehler, kancelar Gerhard Schroeder i bivši ministar vanjskih poslova Hans Dietrich Genscher uputili su čestitke predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću povodom njegova reizbora na tu dužnost, priopćeno je u srijedu iz Ureda Predsjednika. L

Nakon srdačnih čestitiki na izbornoj pobjedi, njemački predsjednik Koehler u poruci navodi da se u Mesićevom drugom mandatu nalaze velike zadaće koje treba svladati na hrvatskom putu u Europsku uniju. "Njemačka će pri tome i dalje podržavati Hrvatsku. Zajedničko članstvo u Europskoj uniji dalje će dopunjavati naše uske odnose pune povjerenja", stoji u čestitki njemačkog predsjednika.

"Poštovani gospodine Predsjedniče, upućujem vam srdačne čestitke u povodu vašeg ponovnog izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Radujem se nastavku naše tijesne suradnje na daljnjem produbljivanju prijateljskih odnosa između naših zemalja", navodi se u čestitki kancelara SR Njemačke Gerharda Schroedera.

U poruci u kojoj se naziva Mesićevim "starim poznanikom", bivši njemački ministar vanjskih poslova Hans Dietrich Genscher naglašava želju da Mesić u novom mandatu "postane predsjednikom Hrvatske, zemlje članice Europske unije". "Ovo veliko slaganje vašeg naroda s vašim obavljanjem te službe kruna je vašem životnom djelu koje ste posvetili demokraciji i Hrvatskoj. Vama i vašoj zemlji od srca želim svako dobro, a prije svega mir", stoji u Genscherovoj čestitiki.

(Hina) xpp/xdj ydj

Pročitajte više