Jadranka Kosor: Milan Bandić je apsolutni pobjednik lokalnih izbora

Foto: Hina

BANDIĆEV pobjednički govor u kojemu je spominjao branitelje, majke, Boga, svoga psa i mnoge druge stvari, nije impresionirao Jadranku Kosor koja lokalne izbore komentira u studiju N1 televizije.

Bivša premijerka priznaje Bandiću da je na svojoj listi okupio respektabilna imena, osobito što se tiče žena. Mešu njima su političarke, liječnice, književnice.

Najzanimljiviji dio govora joj je bio najavljeno rekonfiguriranje.

Apsolutni pobjednik izbora

"Ono što je sigurno je da  je on najveći dobitnik ovih izbora", smatra Kosor. "Bez sumnje, on je na čelu kolone pobjednika ovih lokalnih izbora", rekla je.

Žarko Puhovski istaknuo je jednu zanimljivost koju je i Bandić sam zaboravio.

"Dobio je dva i pol puta više glasova nego pobjednici u Splitu, Rijeci i Osijeku zajedno", kaže on.

"Bandić sam nije istaknuo da po prvi put ima relativnu većinu u Skupštini što dosad nikada nije imao. Sad će još lakše vladati" kaže Puhovski.

Zdravstveno stanje

Što se tiče Bandićevog zdravstvenog stanja i toga hoće li uspjeti obavljati gradonačelničke dužnosti do kraja ovog mandata, Kosor kaže kako je nezahvalno raspravljati o ičijem zdravlju. Puhovski je podsjetio kako su Bandića fotografirali nakon moždanog udara što je ocijenio iznimno nekorektnim potezom.

Bez ideologije

Iako uspješno osvaja gradonačelničke mandate, nikako mu ne uspijeva proširiti politiku na državnu razinu. Ono što mu je u Zagrebu prednost, da nema ideologiju, na državnoj razini je nedostatak.

Pročitajte više