Milan Đukić predstavio SNS-ov izborni program na HTV-u

PREDSJEDNIK Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić rekao je večeras, predstavljajući na HTVu izborni program SNS-a, da njegova stranka neće odustati od izgradnje građanske suverenosti i etničke ravnopravnosti u Hrvatskoj.

SNS je svoje kandidate istaknuo na listi za zastupnike srpske nacionalne manjine u manjinskoj 12. izbornoj jedinici.

Kao SNS-ove strateške ciljeve Đukić je naveo povrat imovine i stanarskog prava te obnovu i reformu pravosuđa koja bi, rekao je, trebala svima omogućiti jednake uvjete za rad. Te je ciljeve ocijenio "preduvjetom za opstanak Srba u Hrvatskoj i ulazak Hrvatske u EU".

Stranka će se zauzimati da Srbima osigura punu integraciju u građansko društvo, kazao je Đukić, naglasivši da su demokratska sredstva kojima će se SNS služiti hrabrost, istina i argumenti.

Uzroke sadašnjim, kako smatra, lošim uvjetima za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, Đukić vidi u "instrumentima pod kontrolom države", poput obnove, socijalno-radnog prava i sudstva, koje smatra nesamostalnim i politikantskim.

Pozivajući hrvatske građane srpske nacionalnosti da među manjinskim kandidatima izaberu one iz SNS-a, Đukić je za konkurente za zastupnike srpske nacionalne manjine u Saboru kazao kako su "do sada pokazali koliko mogu".

Pročitajte više