Milanović i Mesić: Sarkozy nije mislio na Hrvatsku

"AKO JE nešto dogovoreno, ako su se dogovorile države, onda se to mora provesti. Prema tome na Hrvatsku se to neće odnositi" komentirao je predsjednik Mesić izjavu svog francuskog kolege Sarkozya.

Sarkozy je, naime, kazao da ni jedna zemlja ne može biti primljena u EU dok se ne ratificira Lisabonski ugovor te da se to također odnosi i na Hrvatsku.

S Mesićem se slaže i glavni čovjek SDP-a, Zoran Milanović. "Treba još puno razgovarati, mi u SDP-u na način  na koji možemo, a premijer Sanader među europskim državnicima koji su desne orijentacije, jer to je orijentacija iz koje uvijek dolazi malo više skeptičnosti kada je proširenje u pitanju", kazao je Milanović.

Po njemu, izjava Sarkozya prije svega je usmjerena prema Europi, a ne prema Hrvatskoj, te da ovakav stav Francuskog predsjednika ne proizlazi iz onoga što je on do sada zagovarao. Milanović smatra kako Francuska preuzima predsjedanje Europskom unijom, pa Sarkozy  možda na ovaj način želi motivirati skeptike da ipak prihvate ovaj ugovor.

J.M.
Foto: Index

Pročitajte više