Milanović Korčulanima: S Pelješkim mostom bit ćete bliže

Foto: PIXSELL

HRVATSKI predsjednik Zoran Milanović danas je građanima Korčule čestitao Dan grada Korčule te se osvrnuo i na bolju povezanost otoka završetkom izgradnje Pelješkog mosta.

"S ovim mostom bit ćete bliže i to je jedna velika stvar za Hrvatsku i neka nama tog mosta", rekao je Milanović na svečanoj sjednici korčulanskog Gradskog vijeća. Naglasio je da je Europska unija dobar i koristan izbor za Hrvatsku.

"Moja poruka je - uzmite taj novac"

"Europska unija za mene danas je prvenstveno jednako novac, novac kojim je izgrađen Pelješki most, novac kojim je sagrađen i Čiovski most, to je ono što nam Europska unija daje i s time treba biti zadovoljan. U Europskoj uniji povezuje nas dosta toga, ali nas isto tako i razdvaja, razlikujemo se, velike su razlike između zemalja i, što si manji, trebaš više čuvati svoje. I, zato, moja poruka je - uzmite taj novac", rekao je Milanović. Govorio je i o važnosti turizma za razvoj Korčule.

"Živite od turizma i držite se epidemioloških mjera. Onaj tko je cijepljen bi trebao imati poruku da će mu život biti normalniji. Tu se još malo tražimo i gubimo, ali je bitno da nam mentalno zdravlje ne posrne", poručio je.

Ponovno je pozvao ljude da se cijepe i da se ne boje "jer je cjepivo veliki trijumf ljudskog znanja, znanosti i uloženog novca da se za samo godinu dana razvije nešto što se inače razvija godinama, što je djelotvorno i što uistinu spašava život". Također je naveo da ne treba prokazivati i upirati prstom u one ljude koji se ne žele cijepiti, iz nekih svojih razloga, ali da će tim ljudima u nekim stvarima život biti teži.

Pročitajte više