Milanović: Ova Vlada je brak iz golog interesa

"DUGOROČNI interes jedne cijele generacije, niza generacija hrvatskih građana je ulazak u Europsku uniju. Nevjerojatno je da gospodin Sanader i partneri toga nisu svjesni, nego o tome moraju razgovarati preko vikenda", komentar je predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na najave kako će se vladajuća koalicija konzultirati o politici prema EU i ZERP-u početkom sljedećeg tjedna.

Milanović je upozorio kako Hrvatska nakon 4,5 godine HDZ-ove vlasti "nema ZERP, a Europska unija je sve dalje". "Očito je da koalicija do danas nije znala kakav je njezin stav jer za ovakvu situaciju trebalo se davno prirediti", dodao je.
 
Milanović kaže kako najavljeni pregovori preko vikenda pokazuju kako Vlada i koalicija nemaju plan za ovakvu situaciju. Podsjetio je kako je SDP u Saboru tražio otvorenu debatu o problemima s kojima je Hrvatska suočena, naglašavajući kako SDP smatra da je prioritet Hrvatske Europska unija. Ulaskom Hrvatske u EU, pojasnio je, ona preuzima nadzor i uvodi strogi režim kontrole nad onim što je danas ZERP.

"Gospodin Sanader s predstavnicima parlamentarnih stranaka može razgovarati u Saboru, to je pravo mjesto za razgovor, no od Sabora se bježi, on je očito zadnja rupa na svirali i zadnji dolazi na red. To je žalosno, ali to je hrvatska stvarnost," kazao je  Milanović.

Upitan o tome proživljava li vladajuća koalicija svoju prvu krizu, odgovara: "To nije bitno. Hrvatska očito jest u jednoj vrsti krize, a ova Vlada je brak iz golog interesa".

K.C.
Foto: index

Pročitajte više