Milivoj Novak imenovan novim predsjednikom Upravnog vijeća HZZO-a

Screenshot: Google Maps/Street View

MILIVOJ NOVAK, voditelj intenzivnog odjela pedijatrije na KBC-u Zagreb, novi je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), dok je njegovim zamjenikom imenovan ekonomist Josip Budimir, izvijestio je u srijedu HZZO nakon konstituirajuće sjednice novoga sastava Upravnog vijeća Zavoda.

U Upravno vijeće HZZO-a, koje ima devet članova, imenovano je u srijedu  šest novih članova iz redova zdravstvenih djelatnika iz zdravstvenih ustanova i privatne prakse, osiguranika i poslodavaca.

Uz Milivoja Novaka i Josipa Budimira, novim članovima imenovani su Ljiljana Vuletić, Dražen Grgurović,  Zoran Vatavuk i Tomislav Šimičević, dok su Milka Kosanović iz HUP-a, sindikalistica Ljiljana Oštrić-Anić i predstavnik zaposlenika HZZO-a Damir Bojčić ostali iz starog sastava.

Imenovani na rok od četiri godine

Ekonomistica Ljiljana Vuletić (udruga Ljubav na djelu) i obiteljski liječnik iz Zadra Dražen Grgurović imenovani su iz kvote predstavnika osiguranih osoba.

Predstavnici davatelja usluga su Milivoj Novak i  Zoran Vatavuk, predstojnik Klinike za oftalmologiju KBC-a Sestre milosrdnice, dok Gospodarsko-socijalno vijeće predstavljaju Josip Budimir,  Milka Kosanović i Ljiljana Oštrić –Anić.

Kao predstavnik Ministarstva zdravlja imenovan je Tomislav Šimičević, šef je kabineta ministra Darija Nakića.

Članove Upravnog vijeća HZZO-a imenuje i razrješava Vlada, na prijedlog ministra zdravlja, na rok od četiri godine.

Pročitajte više