Ministar Lučin predstavio projekte ˝Policija u zajednici˝ i ˝Obalna straža˝

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin najavio je danas u Dubrovniku dva projekta MUPa ´policija u zajednici´ i ´obalna straža´ kojima će ministarstvo zakoračiti u završnu fazu reorganizacije.

Projektom ´policija u zajednici´ predviđeno je osnivanje komunalnih vijeća koja bi se skrbila o sigurnosti građana, rekao je ministar Lučin na konferenciji za novinstvo.

Cilj je toga projekta postići da se policajce doživljava kao zaposlenike u službi građana, a njegova poanta prevencija kriminalnih djela, dodao je.

Ministar Lučin najavio je da će projekt ´obalne straže´ biti predstavljen na sjednici Vlade u ožujku 2003., a Hrvatska će ga početi provoditi u siječnju 2004. Taj će projekt spriječiti česta preklapanja brojnih institucija koje se bave sigurnošću na Jadranu.

Ocjenjujući sigurnosnu situaciju na području Dubrovačko-neretvanske županije, rekao je kako je ona dobra i daleko iznad prosjeka u drugim dijelovima Hrvatske.

Odgovarajući na novinarsko pitanje vezano uz situaciju na kopnenoj granici između Hrvatske i Crne Gore, u Konavlima, odnosno na brdima Bjelotini i Košari, Lučin je rekao da ne postoje nikakva sporna pitanja vezana uz kopnenu granicu s Crnom Gorom.

Pročitajte više