ministar pankretić u ´podravci´

Ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić danas je za posjeta ´Podravci´ rekao da je u interesu hrvatskog gopodarstva promišljati razvoj ´Podravke´ kao regionalne multinacionalne kompanije, primijetivši da je ona u velikoj mjeri to već postala.

Pankretić je istaknuo da se u proteklom razdoblju sređivalo stanje u primarnom dijelu poljoprivredne proizvodnje, koja se sada mora nadovezati na prehrambeno-prerađivačku industriju s ciljem proizvodnje kvalitetne hrane. Najavio je vladin prijedlog za poticanje prerađivačke industrije u svim segmentima.

Ministar Pankretić najavio je za idući tjedan održavanje gospodarskog agroforuma na Zagrebačkom velesajmu na kojem će o tim projektima bankari i turistički djelatnici razgovarati s poljoprivrednicima.

Ministar Pankretić sa suradnicima posjetio je danas i Križevce i Molve. Izjavio je da je posao oko upisnika poljoprivrednih gospodarstava u Koprivničko-križevačkoj županiji dobro odrađen i da prije proljetne sjetve predstoji sređivanje podataka, za što će biti potrebno tehnički opremiti službe koje to rade.

Problema ima, ali nije se ni mislilo da ih u tako opsežnom poslu neće biti. Ministar je pohvalio Koprivničko-križevačku županiju i zbog toga što je u njoj plasirano gotovo 90 posto predviđenih sredstava za kreditne linije u poljoprivredi. Također je pohvalio početak proizvodnje hmelja kao nove poljoprivredne kulture.

Ministar je popodne u posjetu Virovitici.

Pročitajte više