Ministar Primorac posjetio obitelj djevojčice koju je pregazio školski autobus

MINISTAR znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac u Velikom Grđevcu posjetio je večeras obitelj Željke Milošević, osmogodišnje učenice koja je jučer poginula u Velikom Grđevcu kad ju je pregazio školski autobus iz kojega je izišla vraćajući se iz škole.

Ministar Primorac zamolio je novinare da bez njihove nazočnosti razgovara s roditeljima nesretno preminule Željke, Ankicom i Željkom Miloševićem.

Rekao je da je u posjet došao osobno kao liječnik jer prije svega želi pomoći teško potresenoj majci Ankici koja je trudna, a nastojat će joj osigurati smještaj u jednoj od zagrebačkih bolnica. K tomu nastojat će i na druge načine pomoći obitelji Milošević jer su vrlo siromašni, žive u trošnoj kući, majka ne radi, a otac je tek povremeno zaposlen.

Zajedno s ministrom Primorcem u posjetu obitelji Milošević bila je i saborska zastupnica i bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić, a o tome kako pomoći obitelji Milošević, razgovarali su i s ravnateljem Osnovne škole "Mate Lovraka" u Velikom Grđevcu Ivanom Grgurićem.

Kako je jučer izvijestila policija, nesretna djevojčica se školskim autobusom sa sestrom koja pohađa drugi razred vraćala kući s nastave. Kad su na prednja vrata djevojčice izišle iz autobusa, vozač je nastavio voziti prema Gornjoj Kovačici i nakon 10 metara je, prolazeći pokraj djece, desnom bočnom stranom udario u djevojčicu. Ona je od udarca pala na kolnik, a autobus je prešao stražnjim desnim kotačima preko njezina tijela, usmrtivši je na mjestu. Nesretnu su događaju svjedočila i djeca iz školskog autobusa.

U očevidu vozač autobusa I.G. (53) iz Velikog Grđevca je alkotestiran, no reakcija je izostala. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava.



Pročitajte više