Ministarstvo branitelja ratnim invalidima dodijelilo stanove u katastrofalnom stanju

INVALIDI Domovinskog rata ogorčeni su izvedbom stanova u naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu, koje im je uz veliku medijsku pompu dodijelilo Ministarstvo branitelja 30 studenog prošle godine.

Jedan od stanara bloka 8 u naselju Andrije Hebranga, koji je u razgovoru za Index želio ostati anoniman, kaže da su stanovi izvedeni katastrofalno loše. Naš sugovornik ispričao nam je kako je u novoizgrađenim stanovima najveći problem vlaga zbog koje se nakupljaju crvene gljivice koje on,  inače iskusni maler, nije nikad vidio.

“Osim nesnosne vlage, u stanovima otpadaju pločice, utičnice i slavine, grijanje u stanovima je napravljeno serijski tako da kad isključite jedan radijator, isključili ste sve. Stanovi su loše ožbukani, žbuka se suši, puca i otpada.” - tvrdi naš sugovornik, pa dodaje kako je takvo stanje u većini od 98 dodijeljenih stanova.

Stanari su ogorčeni jer smatraju kako je i inače visoka cijena stana od 700 eura po četvornom metru, umanjena za postotak invalidnosti, još problematičnija kada se uzmu u obzir brojni nedostaci u izvedbi i u samom projektu.

Većina stanara, međutim, ugovore još nije potpisala zbog nezadovoljstva ponuđenim uvjetima i izgledom stanova u kojima su već mjesec dana nakon primopredaje počeli uočavati nedostatke poput loših instalacija i vlage.

Kako slika govori više od tisuću riječi, donosimo vam nekoliko fotografija stanova čije je ključeve ministrica branitelja Jadranka Kosor uz veliku pompu uručila invalidima Domovinskog rata 30. studenog prošle godine, pa sami procijenite tko je u ovoj priči u pravu.

Pročitajte više