Ministarstvo i udruge potrošača o odnosima s HT-om

KOORDINACIJA udruga za zaštitu potrošača HUZP i HRID večeras je priopćila da su s pomoćnicom ministra pomorstva, prometa i veza Tatjanom Holjevac razgovarali o odnosima potrošača i Hrvatskih telekomunikacija, kao i o drugim problemima prisutnim u telekomunikacijama.

Predstavnici potrošača pomoćnicu ministra su izvijestili o ´administrativnoj šutnji´, odnosno o općem neodgovaranju HT-a na dopise Koordinacije.

Ponovili su pitanje zašto nije osnovano Telekomunikacijsko vijeće korisnika usluga koje je prema odredbama Zakona o telekomunikacijama trebalo biti osnovano do kraja srpnja prošle godine, te zahtjev da se telefonski pozivi u nepokretnoj mreži obračunavaju u ´realnom vremenu´, a ne u vremenskim mjernim jedinicama, zbog čega se sada poziv od, primjerice, 61 sekunde obračunava kao 120 sekundi (tj. dvije jedinice).

Udruge potrošača su zahtijevale i da se ukine ´uvjetno nazvana pretplata´ od 60 kuna, jer za taj iznos potrošači ništa ne dobivaju, stoji u priopćenju koje je u ime Udruge hrvatskih potrošača potpisao Alan Miler.

U priopćenju se dodaje kako je pomoćnica ministra Holjevac predstavnike potrošačkih udruga obavijestila o problemima koji proizlaze iz nedorečenih zakonskih propisa i manjkave organizacije državne uprave, ´s posebnim naglaskom na inspekcijske službe´.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.