Ministarstvo okoliša odbacuje Bandićevu tvrdnju da izgradnja o POS-ovih stanova u Sesvetama čeka državu

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odbacilo je danas kao neistinitu jučerašnju izjavu predsjednika zagrebačkog SDP-a Milana Bandića da gradnja stavova iz programa POS u Sesvetama čeka državu.

Ministarstvo u priopćenju navodi da nisu točne tvrdnje da gradnja stanova u Sesvetama čeka državu već da je to isključivo odluka Grada.

Ministarstvo podsjeća da je ministrica Matulović Dropulić na nedavnom sastanku s zagrebačkom gradonačelnicom Vlastom Pavić i njezinim zamjenicima Milanom Bandićem i Stipom Tojčićem dogovorila da će Grad izračunati troškove gradnje komunalne infrastrukture i pratećih objekata i odlučiti, zadržava li tu lokaciju s predviđenim ili manjim brojem stanova, ili će predložiti druge lokacije u tom naselju.

Čelnik gradskog SDP-a i zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić rekao je jučer, govoreći o projektu za gradnju POS stanova na nekadašnjoj svinjogojskoj farmi u Sesvetama, da će gradsko Poglavarstvo za dva do tri tjedna dobiti odgovor resorne ministrice Marine Matulović Dropulić i vidjeti ima li država oko 400 milijuna kuna za prateće objekte.

Pročitajte više